Spey clave

perjantai 8. lokakuuta 2010

Simon says....

Sain eilen 7/10 tilaisuuden olla EPK:n tiloissa kuuntelemassa Simon Grahamin luentoa Hauen perhokalastuksesta ja samalla imuroitua uusia ideoita/vinkkejä sekä itse sidontaan että materiaalivalintoihin ja olihan se aika opettavaista.Samalla sain hieman ideoita perukematskun valintaan.

Eniten minua kuitenkin jaksaa hämmästyttää kaverin kauhea palo hauen perhosteluun,ei vittu,160-170 päivää vuodessa,4-5h päivässä pelkkää kalastusta,siihen päälle sidontakurssit,luennot+että kaveri toimii vielä kalastusoppaana kaiken maailman haukituristeille,voisi sanoa että hän on omistautunut lajille.


Halukkaille oli myös perhoja kaupan aseveli-hintaan ja kauppa kävi.Tosi mukava ilta,ei voi muuta sanoa.
Luennosta sen verran että Hauen perhostelu on kuulemma kaikkein eniten lisääntyvä kalastusmuoto tällä hetkellä mutta kyllä Suomessa ollaan vielä hieman jäljessä aika moneen maahan verrattuna,esim Hollannin 407.000 harrastajaa on ihan uskomaton määrä verrattuna USA:n 545.000 harrastajaan.Skandinavian 55.000 harrastajasta Suomen osuus on vaivaiset noin 500 kpl,minun usko on että tämä määrä tulee nousemaan kovaa vauhtia lähiaikoina.
Mainittakoon että EN tiedä mihin tutkimuksiin nämä luvut perustuvat mutta en nyt usko että luvut ihan hatustakaan olisi vedettyjä.

Ei saatana,huomenna pitäisi lähteä jahtaamaan silakkaimureita ja kaikki kamat on vittu levällään kun jokisen eväät,mutta väsyttää niin vitusti etten jaksa tänään duunata mitään kun vielä duunin jälkeen hain UUDEN VENEEN,sillä huomenna fisustamaan.

palaillaan astialle sunnuntaina,toivottavasti voin laitella jotain muuta kun maisemakuvia.

2 kommenttia:

 1. Hey Jussi,
  Glad you liked the talk mate I'll be visiting this blog a lot now that I know you have it.Here is another link to another finish blog from Western finland you might be interested to follow
  http://freakypike.blogspot.com/

  Thanks for the photo I'll post it next week

  VastaaPoista
 2. Excellent lecture, thanks Simon once more!

  VastaaPoista