Spey clave

maanantai 4. lokakuuta 2010

Once in a lifetime

No niin,la-su jälleen kerran tutuilla vesillä kalassa ja hieman testimässä uutta vapaa ja kelaa.En oikein tiedä miten suhtautua reissun fiiliksiin....2 päivää ihan vitunmoista tahkomista ja YKSI!!!!tärppi oli koko reissun saldo,mutta millainen tärppi se sitten olikaan,sanalla sanoen IKIMUISTOINEN,tai otsikkoa lainaten:once in a lifetime,nimittäin 114cm/10,3kg on jo sen kokoinen matami jota en ihan hevillä usko pitäväni sylissä vähään aikaan(ainakaan fisun muodossa).
On se vaan kumma että samaa saatanan mestaa tahkoo vittu tuntitolkulla ja ainoa syy ettei vaihda mestaa on tuo perhåilijan pahin vihollinen eli tuuli joka tuntuu pääsevän liki jokaiseen saatanan lahdukkaan mitä maa päällään kantaa ja sit yhtäkkiä se on siinä:PAM.Mietin tässä itsekseni että mamma oli varmaan 100 kertaa nähnyt saman saatanan perhon,mikäköhän sai sen sit vihdoin ja viimein hyväksymään tarjouksen?Vastauksen jos tietäisin ei tarttis kirjoitella tommosia otsikoita.
Anyway,mitään dramaattista ei itse pyytämisessä ollut,tärppi,nosto veneeseen,punnitus,kuvaus ja takaisin omaan elementtiinsä.
Vittu miten kaunis näky kun se hiljaa lipuu parin metrin päähän ja voimakas potku ja se on poissa.

Jotenkin sitä olisi toivonut että tilanne olisi sisältänyt hieman enemmän "jotain" mutta ainoastaan vain se että koukku oli tosi hintsusti kiinni olisi voinut tehdä tilanteesta ikimuistoisen hieman vittumaisemmalla tavalla.
Kertoisin mielelläni jotain uskomatonta stooria mutta mutta....sitä ei ole.

Sitten vapa/kela testi:Kuten jo muutama kuivalla suoritettu heitto osoittikin niin kyllä on unelmavapa,ja varsinkin RIO:n Pike int/sink2 siimalla heittäminen oli tosi vaivatonta verrattuna kaikkiin ennen kokeilemiini vapoihin,voimakas kahvasta asti mutta silti pehmeä.
Todella kevyt aihio mahdollistaa koko päivän vispaamisen ilman jomtusta olkapäässä.
Oikeastaan ainoa miinus on mielestäni renkulan mihin saa perhon kiinni kuljetuksen ajaksi puuttuminen,mielestäni tämän hintaluokan(735€)vavassa semmoinen voisi olla,nooh makuasioita....

Makuasioista puheen ollen paljon vääntöä on herättänyt keskustelut kalliimmista keloista ja niin miksei vavoistakin.
Itselläni on nyt aika vankka mielipide tähän asiaan:joskus aikojen alussa omistin Shimanon Exage kelan josta maksoin 89€ ja pidin kelasta paljon,sain kokeilla Psychon Shimanon Twin Poweria,taisi maksaa yli 300€ ja ero oli melkoinen,ei klappeja tai ylimääräisiä ääniä puhumattakaan täsmällisen pehmeästä käynnistä.
Monet sanoo ettei lisäfyrkalla saa ominaisuuksia,mun mielipide on että saa.Ero on siinä haluaako/pystyykö tai viitsiikö niistä maksaa ja se on taas jokaisen oma asia,kalantuloa se ei sitten välttämättä paranna,mukavuutta kylläkin.

Sama koskee mielestäni vapoja,ainakin perho sellaisia,tuolla vitun kalliilla kepakolla en välttämättä saa enempää kalaa mutta mielestäni kalastan mukavammin ja minulle se meinaa paljon.

3 kommenttia:

 1. Grattis! Järkyttävän kokoinen kala :p Slinkylläkö tuli?

  -allu

  VastaaPoista
 2. Tackar,ei tullut slinkyllä.PuMu Bucktail/Icelandic sheep sekoitus,TMC:n 911s 3/0

  VastaaPoista
 3. Asiallinen fisu!

  -Marko-

  VastaaPoista