Spey clave

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Reviiriä laajentamassa

Uusi vene haettiin perjantaina ja jo heti lauantaina piti päästä reissaamaan mielessä uusien mestojen koluaminen mihin ei tuolla vitun tonnikalapurkilla uskaltanut mennä.
La-aamu valkeni ihan saatanan hienossa kelissä joten hyvillä mielin tuli lähdettyä matkaan.


Eli tommonen vene ja tämmöinen koneVeneen vesillelasku sujui ilman mitään kommervenkkejä ja matkaan vaan ensin kohti mökkiä.
Voi helvetti miten siisti fiilis kun laittaa kaasua ja tapahtuu muutakin kun että ääni kovenee...
Vittu mä olin niin innoissani etten edes malttanut pistää kunnolla kledjuja niskaan ja saatana mä olin tuosta tyytyväisestä ilmeestä huolimatta jäässä kun saavuttiin möksälle.


Ei siinä juurikaan muuta viitsinyt tehdä kun laittaa lämpöä päälle ja safkat tökkiä jääkaappiin ja ennen kaikkea laittaa jotain lämmintä päälle koska vaikka ilma oli hieno niin kyllä se syksy vaan pukkaa päälle,ei siinä mitään,helvetin hienoa aikaa kunhan vaan pukeutuu hyvin.
Ekaks mentiin otsikon vastaisesti tuttuakin tutummalle mestalle mikä on nimetty kympiksi jostain kumman syystä.....
ei montaakaan heittoa tarvittu kun eka fisu tutustui uuteen veneeseen laitojen sisäpuolelta,niin ja perholla tuli,tällä kertaa ottiväri oli hopea/musta.
Seurasi jonkun aikaa tyhjänpyyntiä ja toi vitun tuuli alkoi taas häiritä sen verran että piti tarttua svirveliin mikä vuorostaan häiritsi minua siihen malliin että päätin että nyt saatana...vaihdetaan maisemaa ja jonnekin uudelle mestalle missä ei ole ennen tullut käytyä.
Sellaista mestaa hakiessani näin omasta mielestäni oikean namumestan johon oli pakko stopata.
Virpalla oli pakko koittaa pari heittoa ja tulihan se kala sieltäkin,tosin pituutta varmaan alle 50cm joten en edes viitsinyt vedestä nostaa vaan päästin kaverin nopeasti irti vedessä.


Yllätyksekseni näin helvetin monta muutkin venekuntaa,varmaan 7-8 kpl,yleensä saa aika yksikseen oleskella.
Pikkuisen alkoi jo hämärtää joten päätin että kohta pitää palata mökille ettei käy hassusti mutta ajattelin että tuonne pitää vielä vilkaista ja...SIINÄ SE OLI!!!Vittu miten hauelle haiseva mesta,pakko vielä muutama heitto,nooh vierähtihän siellä se puoli tuntia mutta ilman tärppiä.
Nyt hämärä oli jo vaihtumassa pimeäksi joten oli ihan pakko palata mökille mikä oli jo todella mukavan lämmin,varsinkin kun ulkona rupesi olemaan aika galsa huolimatta reilusta vaatekerrasta.
Nälkäkin hieman kurni vatsassa joten sillekin piti jotain keksiä ja,ei,emme skruudanneet kalaa vaan pari helvetin hyvää pihviä,kylkiäisenä VS-perunoita ja koko läjä huuhdeltiin alas pullolisella punkkua.
Vinkku ja pitkä päivä sai aikaan sen että ei jaksanut enää edes kahvia keittää vaan Djuza kyykähti noin 20.30 ja nukkui yhtä soittoa aamu seiskaan asti,vittu miten hyvä fiilis nukkua kaikki univelat pois.


Aamukahvia ryystäessäni tutustuin hieman kaiku/plotterin käyttöohjeisiin mutta koska en vielä ole ehtinyt hommata karttaohjelmaa niin kaikupuolta tuli tutkailtua hieman enemmän ja aamukahvien jälkeen nopee siivous ja releet läjään ja jatkamaan siitä mihin eilen tuli jäätyä eli samaan lahdukkaan mistä eilen piti poistua kesken kaiken.
Kiertelin kaikua katsellen lahtea jonkun aikaa kunnes pysähdyin mestaan missä mielestäni voisi fisua saada.
Tuuli oli aamun aikana yltynyt aika navakaksi mutta tässä lahdukassa se oli ihan siedettävä joten perholla ajattelin aloittaa.
jonkun aikaa siinä heiteltyämme perhoon kävi joku ihan tosissaan kiinni,vittu sai taistella ihan tosissaan,vielä veneen vieressä just kun piti tarttua kiinni niin teki hevetinmoisen syöksyn,ja minnekäs muualle kun veneen alle,no,tuli se kuitenkin sieltä ylös ja onnekseni oikealle puolelle venettä josta sain sen sitten nostettua ylös tutustumaan uuteen veneeseen.
Eipä ollut mamma moisesta kiinnostunut vaan rimpuili ihan vitusti koko ajan,jopa kidanavaajat lärvissä hyppi ja meuhtoi kun mikäkin saatana.
Jollain ihmekonstilla sain sitten perhon turvasta irti ja ihmeekseni sormista ei tullut kun parista kohtaa verta mutta ei anneta periksi,mitaksi saatiin noin 90cm,noin sen takia että mamma ei tätäkään asiaa olisi itsestään halunnut paljastaa.


Tämän jälkeen perhokin oli täysin raiskattu joten joku varaperho piti keksiä.
Ei oikein ollut mitään täysin vastaavaa joten ajattelin kokeilla sini/valko yhdistelmää.
perhoa kiinnittäessä kalakamu sai ekan tällin,ei iso mutta eka tapahtuma viikonlopulle kuitenkin,kuvaan hän ei edelleenkään suostu joten siitä ei sen enempää kuten ei sini/valko-perhoon tapahtumiakaan.


Ja perho olikin sit tällainen...kello alkoi olemaan iltapäivää joten päätin että yksi mesta vielä käydään,ei mielestäni näyttänyt oikein miltään mutta heti tokalla heitolla kala kiinni,ja millainen kala en mitannut mutta alle 30 cm pituutta,onneksi oli väkäsetön koukku joten toivon että ilman kauheita traumoja selvisi.
Tuulikin jossain vaiheessa kääntyi sillai että perhostelusta ei enää tullut mitään joten svirveli käteen ja kalakamukin sai toisen kalansa jolla mittaa 60-70cm.
ihan viimeisillä heitoilla sitten itselleni kala kiinni ja JAK-lusu melkein perseessä asti kiinni joten ei auttanut kun muuttaa päivän ruokalistaa haukivoittoiseksi.


Tämän jälkeen alkoi sitten matka kohti laituria ja pienien vaikeuksien kautta vene trailerille ja kotia kohti paistamaan haukea.Mukava vkl ja ensi vkl pitääkin ottaa uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti