Spey clave

maanantai 24. toukokuuta 2010

Testausta ja mietiskelyä.Saavuin mökille jo joku päivä sitten ja aatoksissa oli vitun lämpimän kelin takia enempi välinetestausta kun kalastusta,samalla päätin hieman istahtaa alas ja tyhjentää kuuppa kun nyt kerran yksin olin liikkeellä.
Asioita vauhdittaakseni päätin nauttia pari senttiä lemppariani(yhtä niistä)Bowmoren 12 yo single maltia.
Lasia etsiessäni silmät osuivat Faijan vanhaan kelaan mikä oli jätetty hyllyn päälle odottelemaan käyttöä tai jotain.
Joku vitun idea kai mulla oli mutta rupesin räplää vanhaa Cardinalia ja ei mennyt kun hetki niin ajatukset oli jossain 70-luvun puolessavälissä kun faijan kanssa käytiin paljonkin kalassa.


Ja jossain vaiheessa ajatukset alkoivat lähestyä tätä päivää mutta kaikki vaikutti aika sekavalta,totesin syyksi että tuo ajateltu pari senttiä Whiskyä oli paisunut kymmenkertaiseksi joten kaikki syvällisempi ajattelu mikä oli mielessä sai odotella seuraavaan päivään.
Aamuherätys meni hieman pitkäksi mutta vitunko väliä,mihin helvettiin mulla on kiire? Muutaman minuutin hosumisen ja älyttömän kiukuttelun jälkeen järkikin palasi ja pystyin iloitsemaan auringonpaisteesta ja linnunlaulusta,Kahvit valumaan,pari leipää valmiiksi,sikke ja kylmä kalja mukaan ja rantsuun odottelemaan kahvin valumista,voi vittu että mä nautin.....
Ei muuta kun uudella sykkeellä kasaamaan eri settejä mitkä näin noviisina ajattelin että voisi olla toimivia ja rantsuun kokeilemaan.
Innostuin auringonpaisteessa melkein koko päivän testimään eri vaihtoehtoja  viiden vavan ja yhdeksän siiman seasta ja muutama yhdistelmä löytyikin jolla tulisi olemaan enempikin käyttöä.
Huomasin ilokseni että mökkinaapureita ei ollut paikalla joten saatoin pitää itseäni jonkun aikaa rantojen valtiaana joten seuraavan päivän päätin pyhittää rannaltakalastukseen.


Aamu valkeni paljon aurinkoisempana kuin minun mieleni,yksityiselämässä edessä olevat muutokset,kämpän haku,uusi duuni jne.jne.oli pyörinyt mielessä viime illan ja osittain myös yön.
Pannullinen kahvia ja pari leipää saivat ajatukset kuitenkin takaisin kalastuksen pariin.
Tuli siinä päivän aikana testittyä myös upouudet Simmsin G-3 kahlurit kaiken muun heittotreenauksen ja tetsaamisen lomassa.Auringonpaiste+viileä tuuli=palaneet käsivarret,voi vittu että kirveli.

Reissun katkaisi yksi välipäivä kun piti lähteä käymään ihmisten ilmoilla hoitelemassa asioita mutta samana iltana vielä takaisin.
Voi vittu että sitten perjantaina ja lauantaina jäi perhoja pohjaan,varmaan 6-7 kappaletta,no onneksi niitä on jokunen varalla.
Samoin totesin että tuo Fortressin predator kama on ihan perseestä,muutama heitto ja vitun vaijeri on ihan syheröllä,täytyy jotain keksiä  siihen.

Kelluntarenkulallakin tuli käytyä kokeilemassa mutta eivät ne Hauet liiemmälti meikäläistä ole häirinnyt joten harjoittelua senkin kanssa sai rauhassa harrastaa,muutenkin ihan kivaa ollut ilman paineita heitellä,noin niinkun harjoittelumielessä.
Nyt saa siiman pienessä tuulessakin lentämään pohjille asti mikä vielä vuosi sitten oli ihan utopiaa,ja muutenkin on hyvä kun on testannut erilaisia kamoja,on jotain vertailupohjaa.                                           

Sunnuntaiaamu olikin jo niin tuulinen että aamu meni perukkeita sitoessa ja päivällä sain sitten idiksen
tulla himaan ja sitaista pari tussua ja tässä mä nyt sitten taas kirjoittelen tällaista väliaikarapsaa koska
huomenna päivällä menen ehdottomasti takaisin nyt kun vedet hieman viilenee niin kalaakin voisi ehkä saada.
Aamulla tarvii vielä käydä Spey Clavessa ja biltemassa ja Honkkarissa,Vittu sitä rahanmenoa taas...
Nooh,kerranhan se vaan kirpasee,Tässä vielä foto tussuista millä ruvetaan lahtaamaan haukia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti